Vakbondscafe 'Bij voorbaat verdacht'

Maandag 13 mei om 19:00 uur

Locatie: Rustburcht Strevelsweg 744, 3083AT Rotterdam, Netherlands

 

Het bedrag dat in Nederland met uitkeringsfraude is gemoeid wordt geschat op zo’n 100 miljoen euro per jaar. Dat is maar een fractie van de 11 tot 30 miljard euro die fraude ons in brede zin per jaar kost. Het is daarom volstrekte onzin om alle uitkeringsgerechtigden als potentiële fraudeurs te behandelen. Dit wordt door de gemeente Rotterdam gedaan met de inzet van het Systeem Risico Indicatie, ofwel SyRI, in de wijken Bloemhof en Hillesluis. Gegevens, afkomstig uit allerlei overheidsdatabases, over de bewoners van deze 2 wijken zijn gekoppeld om te komen tot zogenaamde fraude-risico profielen.

 

De bewoners zijn hierin vooraf niet gekend. Zie ook: https://youtu.be/2GkXCzYdrBY

 

Dit heeft geleid tot een nog steeds lopende rechtszaak over mogelijke privacy schending. In deze rechtszaak is ook de FNV aangeschoven bij de juridische coalitie. Over deze stigmatisering willen we het met jullie hebben in ons vakbondscafé van 13 mei met als sprekers:
- Bart de Koning, publicist en schrijver van het boek “Vriendjespolitiek, Fraude en corruptie in Nederland” en
- Félix Alejandro Pérez, FNV bestuurder van de sector Uitkeringsgerechtigden.

 

Als je naar dit vakbondscafé komt, dan krijg je een kaartje voor de voorstelling “Niks te verbergen” op 23 mei in het nieuwe Luxor theater in Rotterdam. De politieke, maatschappelijk-geëngageerde, theatergroep “de Verleiders”, regelmatig te gast in DWDD, laat ons in deze voorstelling zien hoe overheid, bedrijven en inlichtingendiensten de privacy schenden door ons gedrag op internet nauwlettend in de gaten te houden. Uiteraard komt SyRI hier ook in ter sprake. https://www.luxortheater.nl/voorstellingen/4434/_niksteverbergen/De_Verleiders/
Zijn er meer bezoekers dan het aantal kaartjes dat we hebben weten te bemachtigen dan wordt er geloot.

Copyright © 2019 FNVRotterdam.