Image

Op maandag 12 juni was Minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, op bezoek in het regionaal vakbondshuis in Rotterdam.

Manifest Eerlijke Energietransitie

Meer informatie:

FNV zal de Minister daar ons ‘Manifest voor Eerlijke Energietransitie’ aanbieden. Dit manifest is onderschreven door lokale en landelijke partijen, vakbonden, milieugroepen etc.  In dit Manifest roepen wij onze regering op om het Kolenfonds voor alle kolenketens te realiseren. En wanneer andere takken van fossiele energie aan de beurt komen in de energietransitie, ook voor hen het model van het Kolenfonds toe te passen. Het kan niet zo zijn dat we duizenden werknemers de rekening van de energietransitie laten betalen. Wij willen nú zekerheid over hun werk, inkomen en het Kolenfonds!

Eerlijke energietransitie óók voor de werknemers

Dagelijks Bestuurslid van het FNV Bas van Weegberg (oa portefeuille klimaat) zal daarna met de Minister ingaan op het Rotterdamse verhaal van de medewerkers in de kolenketens. Wat betekent de energietransitie voor werknemers in de kolenketens en andere fossiele industrie? Wat hebben werknemers in de Kolenketens nodig vanuit Den Haag.  Hoe past het huidige beleid binnen een Eerlijke Transitie en ons Groene Banenplan en klimaatvisie. Klimaatplannen zien er misschien aardig uit op de tekentafel, maar hoe zorgen we nu echt voor de werknemers die straks hun baan kwijtraken door de energietransitie?

Niet lullen maar poetsen!

Na het vertrek van de Minister gaan we met aanwezige gasten vanuit de vakbond en politiek in gesprek. Met één gesprek zijn we er namelijk nog niet, we zullen samen de mouwen op moeten stropen en de minister blijvend herinneren aan de impact van klimaatbeleid op werkend Rotterdam.

Spreekt deze bijeenkomst je aan, mail dan naar:  lokaalrkrotterdam@fnv.nl

Vakbond FNV verwacht een WERK-fonds energietransitie van minister Jetten

Overhandiging manifest

 Door Matthijs Kettelerij
12 juni 2023
FNV verwacht van minister Jetten een WERK-fonds energietransitie. De vakbond overhandigde vandaag in Rotterdam het manifest aan de minister voor klimaat en energie. Dagelijks bestuurslid Bas van Weegberg van FNV: 'Het WERK-fonds is nodig voor alle werknemers die hun baan verliezen door klimaatbeleid en de energietransitie, te beginnen bij de kolensector.'