LOKAAL ACTIEF

 21 oktober 2023

Stop de scheefgroei

Mars tegen de armoede

Armoede is niet altijd zichtbaar, maar steeds meer mensen in Nederland hebben geldzorgen. Ze kunnen zorg, energie en huur nauwelijks betalen, moeten soms zelfs kiezen tussen eten kopen of rekeningen betalen.
Lees meer

 11 juli 2023

Stop de scheefgroei

Energietoeslag en Prijsplafond

Op dinsdag 11 juni was er weer eens een ouderwets vakbondscafé in de Rustburcht op Rotterdam Zuid. Door Corona was deze locatie al een paar jaar niet meer gebruikt voor onze themabijeenkomsten.
Lees meer

 maandag 1 mei 2023

28 februari 2023

Stop de scheefgroei

Provinciale Statenverkiezingen

Lokaal FNV Rotterdam heeft een 5-puntenplan gemaakt voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. Daarna heeft ze aan politieke partijen gevraagd of ze deze standpunten onderschrijven. De partijen die daar “ja” op zeiden zijn uitgenodigd in ons regionaal vakbondshuis om te vertellen hoe ze dit 5-puntenplan gaan invullen. 
Lees meer

13 juni 2022

Stop de scheefgroei

Stop de scheefgroei

Nederland heeft last van scheefgroei. Mensen werken steeds meer, maar zien daar steeds minder voor terug. 
Lees meer

12 juni 2023

Workers memorial day

Manifest Eerlijke Energietransitie

FNV verwacht van minister Jetten een WERK-fonds energietransitie. De vakbond overhandigde vandaag in Rotterdam het manifest aan de minister voor klimaat en energie. Dagelijks bestuurslid Bas van Weegberg van FNV: 'Het WERK-fonds is nodig voor alle werknemers die hun baan verliezen door klimaatbeleid en de energietransitie, te beginnen bij de kolensector.'
Lees meer

 maandag 1 mei 2023

1 mei

1 mei

De prijzen stijgen. De werkdruk stijgt. Maar onze inkomens blijven achter. Daarom staan mensen uit heel Nederland op de Dag van de Arbeid op, om te zeggen: het is genoeg. Wij verdienen beter.
Lees meer

19 januari 2023

Stop de scheefgroei

Nieuwjaarsbijeenkomst

Wat een geweldige nieuwjaarsbijeenkomst gisteren. 130 leden, niet-leden, oud lokaal kaderleden, bestuurders en lokale politici hebben met ons het komende jaar ingeluid. Bemoedigende en inspirerende toespraken van Yasmine (kaderlid lokaal FNV Rotterdam), Kitty (vicevoorzitter FNV) en Lieke (van het “Nederland verdient beter” campagne team).
Lees meer

 dinsdag 6 juni 2023

Workers memorial day

Meet up de Kloofdichters

Voor de tweede keer kwamen we bijeen in de prachtige Arminius kerk. Opnieuw om de groeiende kloof tussen arm en rijk en de toenemende bestaansonzekerheid te bespreken. Dit keer aan de hand van de vertoning van de VPRO Tegenlicht documentaire “de Kloofdichters” waarin diverse mensen en organisaties laten zien hoe ze proberen die kloof te verkleinen. 
Lees meer

 vrijdag 28 april 2023

Workers memorial day

Workers memorial day

Op Rotterdam Zuid, om precies te zijn op Katendrecht in het Buizenpark, staan twee modern vormgegeven metalen sculpturen die regelmatig tot gefronste wenkbrauwen leiden. Wat stellen ze voor en wat betekenen ze?
Lees meer

Maandag 3 oktober 2022

Stop de scheefgroei

Genoeg is Genoeg

Gastspreker op dit vakbondscafé was Zakaria Boufangacha, FNV vice-voorzitter en portefeuillehouder arbeidsvoorwaarden. Hij vertelde dat de FNV genoeg heeft van de onstilbare geldhonger van bedrijven.
Lees meer

 dinsdag 9 mei 2023

Workers memorial day

Over Leven

Ondanks het slechte weer en de eerste voorronde van het songfestival zijn er toch heel veel mensen naar het Arminius debatcentrum gekomen om gezamenlijk de FNV documentaire "Over  Leven" te zien. 
Lees meer
30 maart 2023
Stop de scheefgroei

FNV Lokaal sterk

FNV Rotterdam lokaal is maar één van de bijna honderd lokale netwerken die de vakbond kent. De problemen die we aanpakken zijn echter niet exclusief voor Rotterdam. Armoede komt helaas ook voor in vele andere steden, de energietransitie gaat iedereen in Nederland aan en inkomensongelijkheid en bestaansonzekerheid zien we overal. 
Lees meer

19 juni 2022

Stop de scheefgroei

Klimaatmars

De FNV is voor een ambitieus klimaatbeleid en energietransitie, op een sociaal verantwoorde manier. 
Lees meer